torstai 31. tammikuuta 2013

Eilisen hyökkäyksen sadon perkaaminen

Yleensä en palaa aiheisiin näin pian mutta tehdäänpäs nyt poikkeus.

Nettikeskustelu käy kuumana Jyväskylän tapahtumien jälkeen, niinkuin tapana on. Jotain trendejä on jo näkyvissä (samat kuin aiempien vastaavien tapahtumien puitteissa) ja ajattelin ottaa niihin hieman kantaa, ihan näin ääriliiketutkimuksen puitteissa ja turvallisuusinformaatiopalveluiden tuottajan ominaisuudessa.

Syyllisiä ei pidä leimata ennen virallista tietoa. Totta, yksilöitä ei tule syyttää perusteettomasti, koska se on laitonta. Sen sijaan järjestöillä ei ole kunniaa loukattavaksi, mutta niillä on modus operandit joista voi vetää johtopäätöksiä tekijöiden todennäköisistä järjestösiteistä. Juuri muita vaihtoehtoja kuin Kansallinen Vastarinta ei ole koska modus operandi vastaa aiemmissa aktioissa näkynyttä.

Meillä on vain toisen osapuolen kuvaus tapahtumasta. Itse asiassa, meillä on reilu sata paikallaollutta jotka ovat kaikki olleet paikalla omista syistään eivätkä ole tapahtumiin varsinaisesti osapuolena mitenkään. Lukuunottamatta sitä että olisivat voineet päätyä sivulliseksi uhreiksi, toki.

Kyseessä voi olla äärivasemmiston false flag. False flag -termistä sen verran että se tarkoittaa lähinnä sitä että tehdään jonkin aktio josta voidaan syyttää vastapuolta, eli tässä tapauksessa kirjan kirjoittajat olisivat lavastaneet tapahtuman. Tunnetun historian valossa: tällaisia ei ole Suomessa tapahtunut yhtään. False flag- huutelu saa huutelijan vaikuttamaan lähinnä vainoharhaiselta.

Ääriryhmien välinen kahina. En olisi erityisen taipuvainen pitämään rekisteröidyn yhdistyksen puheenjohtajaa ja toimittajaa minään ääriryhmiin kuuluvana. Viimeksi kun tarkistin, Vasemmistonuoret (joka myöskään ei ollut tapahtuman järjestäjä) ei ole ryhmä joka tekisi väkivaltaisia aktioita. Kansallinen vastarinta sen sijaan on, lähihistorian valossa. Suomessa ei myöskään toimi Antifa-ryhmiä muuten kuin äärimmäisen olemattomalla tasolla, organisoitua Antifa-järjestöä Suomessa ei ole.

Natsit ovat itse asiassa äärivasemmistoa. Minulle tuntemattomista syistä tämä on sellainen lause jota hoetaan kovastikin. Kyseessä on amerikkalaisista konservatiivipiireistä lähtenyt ideologispohjainen hokema jolle ei ole erityisen paljon totuuspohjaa. Ihan jo oman työn kannalta voisin sanoa että äärioikeiston ja äärivasemmiston tekemät aktiot eroavat toisistaan radikaalisti. Voisin tätä lähteä avaamaan enemmänkin mutta en pidä sitä erityisen hedelmällisenä koska ero on ilmiselvä kenelle tahansa älyllisesti rehelliselle ihmiselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kirjoitathan omalla nimelläsi. Emme enää julkaise nimettömiä kommentteja.