- ei haluta ajatella riskejä tai uhkia
- koska ei haluta ajatella, ei varauduta mihinkään
- kun jotain tapahtuu, joku myyntimies tekee hyvän tilin koska siinä kohtaa ihminen maksaa mitä tahansa turvallisuudesta
Tolkku pitää siis saada mahdollisimman nopeasti mukaan kuvioihin. Perusasiat kuntoon-kohdassa käsiteltiin sitä mikä on suurimmassa osassa uhkailutapauksia riittävää. Luonnollisesti kaikki tapaukset on aina erilaisia ja asiantuntijalla, kuten esimerkiksi minulla, saattaa olla jotain annettavaa silti.
Luonnollisesti kodinturvapuolen hoitaminen ei oikein kenellekään riitä, paitsi ehkä jollekulle ionipiponörtille joka ei koskaan poistu kotoa. Keskimäärin kuitenkin ihmiset haluavat käydä ulkonakin.
Tässä simppeli lista kysymyksiä joita kannattaa miettiä:
- käytkö monesti yksin ulkona?
- millainen työmatkasi on?
- onko sinulla ja uhkailijalla yhteistä tuttavapiiriä?
- pääseekö kuka tahansa työpaikallesi?
- missä säilytät autoasi?
- onko mahdollista törmätä uhkailijaan sattumalta?
Rutiinien muuttaminen ei ole yleensä erityisen raskasta tai vaikeaa. Se on myös yksinkertaisin tapa tehdä itsestään vaikeasti tavoitettava, mikä on näissä tapauksissa enemmän kuin hyödyllistä. Ei kannata myöskään kuvitella itseään vainoharhaiseksi, jos uhka on todellinen. Enemmänkin kannattaa tehdä tapojensa muutosta tietynlainen peli itselleen: minkä reitin otan tänään työpaikalle, missä kaupassa käyn ostoksilla tänään ja niin edelleen.
Se voi jopa olla hauskaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hei! Kirjoitathan omalla nimelläsi. Emme enää julkaise nimettömiä kommentteja.